Comunicat - Cupa Masters 2016


In 25 iunie 2016, s-a desfasurat Cupa “MASTERS Timisoara”, eveniment deschis tuturor iubitorilor de inot care au implinit varsta de 18 ani. Au participat inotatori masters din Germania, Spania, Romania si Ungaria, inscrisi individual sau afiliati unor cluburi, printre ei numarindu-se atat fosti performeri, cat si persoane care nu au practicat anterior inot de performanta.  

 

Competitia, organizata cu ocazia aniversarii a noua ani de la constituirea Clubului de Inot MASTERS Timisoara (15 iunie 2007), a avut loc la bazinul acoperit Arena Aqua Sport (8 culoare/50 m).

 

Rezultatele competitiei se gasesc la  http://www.timisoara.inot-masters.ro/uploads/rezultate/rezultate_cupa_masters_2016.pdf

Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele. Se concureaza pe grupe de virsta: 18-24, 25-29, 30-34, 35-39, samd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzind orice virsta peste 100 de ani.

Dintre participanti, decanii de varsta la aceasta competitie au fost: Eleonora Tarta si Pau Iudith (55 ani), la femei, si Morariu Sergio (73 ani), la barbati.In Romania, istoria miscarii de inot masters incepe doar din 2007, odata cu constituirea primei organizatii sportive dedicate practicarii inotului de catre adulti, respectiv Clubul de Inot MASTERS Timisoara, iar prima editie a campionatului national de inot masters avand loc in 2011.

 

De mentionat faptul ca seriile in cadrul acestui concurs au fost organizate doar dupa criteriul timpului de inscriere, incluzand atat femei, cat si barbati. Realizarea clasamentelor s-a realizat, insa, pe grupe de varsta si pe genuri cu ajutorul unui soft de calculator realizat in cadrul clubului. Proba de 50 m spate a fost declarata proba comemorativa in memoria lui Hansi Niemershein, fost membru activ al clubului din Timisoara si care a decedat in 2010.

Au fost acordate medalii competitorilor clasaţi pe primele trei locuri în cadrul unei grupe de varstă, la fiecare probă individuală, respectiv, au fost acordate diplome ştafetelor clasate pe primele trei locuri în cadrul unei grupe de varstă, la fiecare proba pe echipe.

 

De asemenea, au fost acordate trofee celor mai buni sportivi participanti la eveniment, pe genuri, pe baza punctajului obţinut. Cupa MASTERS Timisoara este acordată echipei cu scorul cel mai mare obţinut ca sumă a punctajelor membrilor sai. Inscrierile online beneficiaza de o taxa redusa de participare.

 

In total, Clubul de Inot MASTERS Timisoara a obtinut 33 de medalii: 23 de aur, 7 de argint si 3 de bronz, dupa cum urmeaza:

 

23 locuri 1: Lisetchi Mihai - 4, Eichert Marc - 3, Tarta Eleonora - 3, Marc Eichert - 1, Teleky Beáta - 4, Dragodan Ana - 2, Agneta Gross - 4, Porutiu Daniel 3

 

7 locuri 2: Jianu Adriana - 1, Dragodan Ana - 2, Repolschi Iulian - 2, Porutiu Daniel - 1, Tarta Elenora - 1 

 

3 locuri 3: Jianu Adriana - 1, Repolschi Iulian - 2

 

Cele mai bune performante individuale ale concursului au fost obtinute de catre Pau Iudith (Resita 07), la femei, si Catalin Iovin (CSM Timisoara) la barbati. Trofeul Cupa MASTERS Timisoara a fost castigat de catre echipa Clubului MASTERS Timisoara. Clasamentul pe cluburi este disponibil la http://www.timisoara.inot-masters.ro/clasament-cluburi---cupa-masters-2016/

 

Laur Morun a asigurat, in regim de sponsorizare, sonorizarea evenimentului.

Arbitrajul a fost asigurat prin voluntariat de catre studenti ai Facultatii de Educaţie Fizică şi Sport.Clubul

Functionarea clubuluiAfla aici totul despre competitiile de inot masters

Ultimele noutati

Utile pentru membrii

Programare antrenamente Calculator cotizatie Lista contacte Club

Ultimul album foto

Ultimul video

Asociatia de Inot Masters Romania