Comunicat - Cupa DKMT 2016


Sambata, 26 noiembrie 2016, la bazinul acoperit din Zona Circumvalatiunii (25 m, 6 culoare), a avut loc cea de-a opta editie a “Cupei Euroregiunii DKMT la Inot Masters”, un concurs de amatori dedicat adultilor iubitori de inot. La concurs au participat 87 de sportivi, atat afiliati (13 cluburi), cat si neafiliati, din trei tari: Romania, Serbia si Ungaria. De mentionat prezenta consistenta, in premiera, la eveniment a clubului Barrakuda din Belgrad (15 sportivi) https://www.facebook.com/Masters-Plivacki-Klub-Barakuda-386840844846377/?fref=nf&pnref=story.

Dintre participanti, decanii de varsta la aceasta competitie au fost Dorina Rodica Grangure (69 de ani), la femei, respectiv, Melkuhn Dezso  (79 de ani), la barbati. 

Din Timisoara au participat reprezentanti ai cluburilor CSM Timisoara si Masters Timisoara.

Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele. Sportivii concureaza pe grupe de varsta: 25-29, 30-34, 35-39, samd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzand orice varsta peste 100 de ani. 

Clubul de Inot MASTERS Timisoara a fost reprezentat de 12 de inotatori (5 femei si 7 barbati): Adrian Briciu (35+), Iulian Chirimbu (30+), Ana Dragodan (40+), Marc Eichert (25+), Agneta Gross (45+), Mihai Lisetchi (55+), Adina-Valentina Radulescu (30+), Iulian Dan Repolschi (45+), Ali Saifeddine (18+), Gabi Szabo (50+), Eleonora Tarta (55+), Beata Teleki (30+).

În total, Clubul de Inot MASTERS Timisoara a obtinut la probele individuale 45 locuri pe podium, dupa cum urmeaza: 

– 23 locuri intai: Agneta Gross - 7, Mihai Lisetchi - 5, Ali Saifeddine - 5, Elenora Tarta - 2, Gabi Szabo - 2, Beata Teleki - 1, Iulian Dan Repolschi - 1;

– 14 locuri doi: Iulian Chirimbu - 3, Agneta Gross - 2, Ana Dragodan - 2, Elenora Tarta - 2, Adina-Valentina Radulescu - 2, Marc Eichert - 1, Beata Teleki -1, Adrian Briciu - 1;

– 8 locuri trei: Ana Dragodan - 2, Elenora Tarta - 2, Marc Eichert - 2, Iulian Chirimbu - 1, Iulian Dan Repolschi - 1.

Cel mai activ sportiv al clubului “MASTERS Timisoara” a fost Agneta Gross, care, pe parcursul concursului, a participat la 9 probe individuale castigand tot atatea medalii. 

Doi dintre membrii echipei clubului, Iulian Chirimbu (30+) si Adrian Briciu (35+), au participat in premiera la un concurs de inot masters.

Rezultatele intregului concurs, inclusiv clasamentul pe echipe, sunt disponibile la http://timisoara.inot-masters.ro/cupa-dkmt-2016/ 

Ca o particularitate a competitiei este de mentionat faptul ca seriile de concurs au fost organizate doar dupa criteriul timpului de inscriere, incluzand atat femei, cat si barbati. Realizarea clasamentelor s-a realizat, insa, pe grupe de varsta si pe genuri cu ajutorul unui soft de calculator realizat in cadrul clubului.

Pe langa probele clasice de inot, s-a organizat si o proba de 25 m subacvatic. 

In raport cu punctajul acumulat pe durata competitiei, la individual, trofeul pentru cel mai activ sportiv a fost obtinut de catre Kovacs Delia (Gold Stars Baia Mare), la femei, si Remus David (Gold Stars Baia Mare), la barbati. Marele trofeu al competitiei, “Cupa Euroregiunii DKMT la Inot Masters” a fost obtinut de catre clubul Resita 07.

Evenimentul a fost organizat de catre Clubul de Inot MASTERS Timisoara in colaborare cu Facultatea de Educatie Fizica si Sport, Universitatea de Vest si Drectia pentru Sport a Judetului Timis. 

Asistenta medicala a fost asigurata in regim de voluntariat de Andra Corobea si Marian Morenci. Fotograful oficial al evenimentului a fost Klára Veress.

Un aspect foarte apreciat din organizare a fost masajul de recuperare oferit gratuit sportivilor pe durata evenimentului de catre Florin Chindea, in calitate de sponsor. 

La buna desfasurare a concursului au contribuit si sponsorizarile oferite de catre Euro Print, respectiv PASMATEX.

Competitia a reprezentat atat o excelenta ocazie de socializare, cat si o oportunitate pentru adulti de a face miscare pentru sanatate. Vladan Isaković, liderul echipei din Barracuda (Belgrad): “We are very pleased about event ..., whole organization was excellent, we made new friends...... We especially pleased that you organized massage on the event, that was something new for us, we was delighted about that. Timisoara is very nice town, and we hope that we are going to participate next time, especially that's your 10 years anniversary. Sports regards from masters Barrakuda team from Belgrade” (Suntem foarte multumiti de eveniment ..., intreaga organizare a fost excelenta, ne-am facut noi prieteni ... Am apreciat in mod deosebit faptul ca ati organizat masaj pe durata evenimentului, lucru nou pentru noi si care ne-a bucurat. Timisoara este un oras foarte frumos si speram sa venim si la anul, mai ales ca veti aniversa 10 ani de la constituirea clubului. Salutari sportive la echipa de inot masters Barracuda din Belgrad)

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit varsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizand, in acelasi timp, atat pastrarea starii de sanatate, cat si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor. 

Clubul de Inot MASTERS Timisoara  functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.

Constituirea Clubului de Inot MASTERS Timisoara a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Arad, Baia Mare, Brasov, Campina, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita, dar evenimente de inot masters sunt organizate si in alte orase. 

Cei interesati de practicarea inotului in cadrul Clubului de Inot MASTERS Timisoara pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail: contact@timisoara.inot-masters.ro"> 

SFARSITUL COMUNICATULUI

Fotografii din concurs 
se gasesc in albumul evenimentului https://www.facebook.com/pg/Inot-Masters-Timisoara-186333864711051/photos/?tab=album&album_id=1358321687512257


Clubul

Functionarea clubuluiAfla aici totul despre competitiile de inot masters

Ultimele noutati

Utile pentru membrii

Programare antrenamente Calculator cotizatie Lista contacte Club

Ultimul album foto

Ultimul video

Asociatia de Inot Masters Romania