Comunicat - DKMT Euroregion Eundurance Cup 2017


”Sâmbătă, 25 noiembrie 2017, la bazinul acoperit din Zona Circumvalațiunii (25 m, 6 culoare), a avut loc cea de-a noua ediție a “DKMT Euroregion Endurance Cup”, un concurs de amatori deschis tuturor iubitorilor de înot care au împlinit vârsta de 18 ani. La concurs au participat 80 de sportivi, atât afiliați (14 cluburi), cât și neafiliați, din trei țări: România, Serbia și Ungaria. Dintre participanți, decanii de vârstă la această competiție au fost Csepeli Pálma (73 de ani), la femei, respectiv, Melkuhn Dezso (79 de ani), la bărbați. 
 

Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă, de 25-29 ani, 30-34, 35-39, șamd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani.

Au fost acordate medalii competitorilor clasaţi pe primele trei locuri în cadrul unei grupe de vârstă, la fiecare probă individuală. De asemenea, au fost acordate trofee celor mai activi sportivi participanți la eveniment, pe genuri, pe baza punctajului obţinut. Trofeul competiției, “DKMT Euroregion Endurance Cup”, este acordată echipei cu scorul cel mai mare obţinut ca sumă a punctajelor membrilor sai.

În ceea ce privește rezultatele, clasamentul pe echipe, în raport cu punctajul obținut, este următorul: 1. Reșița 07 525 puncte; 2. CSM Arad 471 p, 3. Masters Timișoara 271 p; 4. Szentesi Delfin ESC 228 p; 5. Barakuda masters Beograd 223 p, 6. CSM Timișoara 207 p; 7. Gold Stars Baia Mare 111 p, 8. Totkomlosi Rozmar Szenior 60 p, 9. Debreceni Szenior 40 p, 10. Csongradi Senior 34 p, 11. dr.Regele Senior klub  Gyula 30 p, 12. Torokbalint Senior 30 p, 13. Triathlon Team Timisoara 20p, 14.Clubul Sportiv Tibiscus Timisoara 10 p. Rezultatele intregului concurs, inclusiv clasamentul pe echipe, sunt disponibile la https://drive.google.com/open?id=1r9GSZX8oH3ptskUk7Rlwx8_QBJJzgz07.

În raport cu punctajul acumulat pe durata competiției, la individual, trofeele pentru cei mai activi sportivi au fost obținute de către Kovacs Delia (Gold Stars Baia Mare) la femei (90 puncte din 9 probe) și Andrei Colta (Reșița 07) la bărbați (82 puncte din 9 probe). Marele trofeu al competiției, “ DKMT Euroregion Endurance Cup”, a fost obținut de către Reșița 07.

În ceea ce privește gazda evenimentului, clubul de Înot MASTERS Timișoara, a fost reprezentat de 11 de inotatori (4 femei si 7 bărbați): Iulian Chirimbu (grupa de vârstă 30+), Marc Eichert (25+),Diana Fericean (40+), Agneta Gross (50+), Adriana Jianu (35+), Mihai Lupu (35+), Daniel Poruțiu (50+), Iulian Dan Repolschi (45+), Ali Saifeddine (18+), Daniel Suciu (25+), Eleonora Tarța (55+).

În total, Clubul de Inot MASTERS Timișoara a obținut la probele individuale 30 locuri pe podium, după cum urmează:

– 15 medalii de aur: Iulian Chirimbu - 2, Agneta Gross - 3, Adriana Jianu - 1, Ali Saifeddine - 6, Eleonora Tarța - 3;

– 6 medalii de argint: Iulian Chirimbu - 1, Marc Eichert - 1, Agneta Gross - 1, Daniel Poruțiu - 1, Iulian Dan Repolschi - 1, Daniel Suciu - 1;

– 9 medalii de bronz: Iulian Chirimbu - 1, Marc Eichert - 2, Mihai Lupu - 2, Daniel Poruțiu - 2, Iulian Dan Repolschi - 1, Daniel Suciu -1.

Cel mai activi sportivi ai clubului “MASTERS Timișoara” au fost Ali Saifeddine, la barbați (6 probe individuale și tot atâtea medalii), respectiv Agneta Gross și Eleonora Tarța, la femei (câte 4 probe individuale și tot atâtea medalii).

Evenimentul a fost organizat de către Clubul de Inot MASTERS Timisoara în colaborare cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport  (Universitatea de Vest din Timişoara) și Asociația Judeţeană Sportul pt. Toți Timiş.

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş, a fost co-finanțator al evenimentului.

 

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarindu-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță. Inițiativa promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților.

Clubul de Înot MASTERS Timișoara funcționează în regim de auto-susținere financiară, toate costurile fiind suportate de către participanți.

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara în anul 2007. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Câmpina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița.

Cei interesați, pot obține detalii pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: înscrieri@timișoara.înot-masters.ro.”  

 

SFARSITUL COMUNICATULUI

 

Fotografii din cadrul evenimentului, realizate de către Cristian Crista, sunt disponibile la https://www.facebook.com/pg/DKMT-Euroregion-Endurance-Cup-113172739451101/photos/?tab=album&album_id=140882190013489

 

Clubul

Functionarea clubuluiAfla aici totul despre competitiile de inot masters

Ultimele noutati

Utile pentru membrii

Programare antrenamente Calculator cotizatie Lista contacte Club

Ultimul album foto

Ultimul video

Asociatia de Inot Masters Romania