Comunicat Szentes 20 ianuarie 2018


 Început de an competițional pentru Clubul de Înot MASTERS Timișoara!


O echipă a Clubului de Înot MASTERS Timișoara a participat la un concurs special de înot pentru adulți (înot masters), primul desfășurat în acest an, organizat în 20 ianuarie, în orașul Szentes (Ungaria). 

În programul concursului au fost incluse atât probe de rezistență (1.500 m liber), cât și probe de sprint (50 m toate procedeele). Dificultatea concursului constă nu doar în lungimea probelor, ci și în faptul că desfășurarea are loc imediat după sărbătorile de iarnă, pregătirea sportivilor fiind, în această situație, afectată.

 

Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport că amatori, participarea, în sine, fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârsta: 25-29, 30-34, 35-39, șamd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzînd orice vârsta peste 100 de ani.

La competiție, care s-a desfășurat în bazin olimpic (50 m/10 culoare), au participat peste 270 sportivi, afiliați la 48 cluburi din trei țări: România, Slovacia și Ungaria. De menționat faptul că la proba de 1.500 m auparticipat 110 sportivi.

 

Echipa Clubului de Înot MASTERS Timișoara a fost formată din șapte sportivi, cu vârstele cuprinse între 26 și 58 de ani: Ana Dragodan (grupa de vârstă 45+), Agneta Gross (50+), Mihai Lisețchi (55+), Iulian Repolschi (45+), Daniel Suciu (25+), Eleonora Tarța (55+) și Ildiko Tălîngă (55+).

 În total, la acest concurs, Clubul de Înot MASTERS a obținut cinci locuri pe podium:

-        3 locuri doi: Ildiko Tălîngă

-        2 loc trei: Eleonora Tarța

La competiție au participat și sportivi ai clubului CSM Timișoara. 

 

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarindu-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță.

Într-un clasament european privitor la practicarea de activități sportive de către adulți (Eurobarometru 2014), România ocupă unul dintre locurile codașe între cele 28 de țări ale UE, în condițiile în care 60 % dintre românii adulți nu fac niciodată sport sau activități fizice, situația fiind mai rea doar în Bulgaria (78 %), Malta (75 %) și Portugalia (64%). În acest context, clubul MASTERS Timișoara promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților.

 

Clubul de Înot MASTERS Timișoara funcționează în regim de auto-susținere financiară, toate costurile fiind suportate de către participanți.

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara în anul 2007. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Câmpina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița.

Cei interesați, pot obține detalii pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: înscrieri@timișoara.înot-masters.ro.”

SFARSITUL COMUNICATULUI


Fotografii din concurs sunt disponibile la https://www.facebook.com/pg/inotMASTERStm/photos/?tab=album&album_id=1826968763980878


Clubul

Functionarea clubuluiAfla aici totul despre competitiile de inot masters

Ultimele noutati

Utile pentru membrii

Programare antrenamente Calculator cotizatie Lista contacte Club

Ultimul album foto

Ultimul video

Asociatia de Inot Masters Romania