Comunicate


Pentru a celebra Ziua Mondiala a Apei (22 martie), 6 echipe au participat la maratonul de inot 24h AquaMasters, un eveniment de amatori deschis celor care au împlinit 18 ani până la data desfasurarii.

 


Comunicate
admin

Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, indiferent de viteza sau tehnica in practicarea inotului, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele.

Evenimentul s-a desfasurat in bazinul „Bega” din Timişoara, pe durata a 24 de ore, incepand de sambata, 23 martie, ora 13:00, nonstop, pana duminica, 24 martie, ora 13:00 (inclusiv pe durata noptii). Cele sase echipe participante au fost formate din cate 10 persoane (8 titulari si 2 rezerve) care au inotat in reprize de câte 30 de minute, o data la 4 ore (maximul de timp inotat de o persoana fiind de 3 ore). 

Componenţa echipelor şi repartizarea lor pe culoare este afisata on-line la http://www.facebook.com/pages/Inot-Masters-Timisoara/186333864711051?id=186333864711051&sk=app_225030480971971.

Startul a fost dat de catre Maria Olaru, fostă campioană europeană, olimpică şi mondială la gimnastica si, in prezent, director al Academiei Olimpice Române, Filiala Timiş.

 

Competitia s-a desfasurat atat individual, pe grupe de varsta, femei si barbati, cat si intre echipe, criteriul de departajare fiind distanta inotata. Fiecare dintre participanti a primit cate o diploma privind participarea la eveniment.

Clasamentele si statistile aferente sunt atasate.

 

Media distantei inotate un intr-o repriza de 30 de minute a fost de 1,45 km/participant, in timp ce pentru 24 de ore, media distantei inotate a fost de peste 7 km/participant.

Premii speciale pentru cea mai mare distanţa înotată într-un schimb (30 min), respectiv, in 24 de ore, au obtinut Borbély Anita, la femei, si Mihalca Alin, la barbati. Cei mai varstnici participanti au fost Tarta Eleonora (n. 1961), la femei, si Constantin Dumitra (n. 1959), la barbati.

Tarta Eleonora (Nori), a declarat, intrebata fiind ce a determinat-o sa se apuce de inot acum doua luni: „Nu am practicat pana acum inotul de performanta. Inot pentru ca imi face o deosebita placere in primul rand, dar si pentru ca stiu ca inotul este benefic pentru sanatate.” Apoi, ea a explicat motivul pentru care a participat la eveniment: „Am participat la maraton unde m-am simtit foarte, foarte bine, pentru ca mi se pare extraordinar sa arati lumii ca inotul este un sport pe care poti sa-l practici atata timp cat iti doresti si iti face placere si nu conteaza cu adevarat decat  bucuria de a inota.

 

Cea de-a doua editie a 24h AquaMasters a adus mai multe premiere in organizarea de evenimente de inot masters.

Astfel, a fost realizata prima transmisiune live online din Romania a unui eveniment de inot masters, transmisiune realizata cu sprijinul echipei Centrului de Invatamint la Distanta al Universitatii "Politehnica" din Timisoara.

 

Tot o premiera a reprezentat-o si generarea de statistici pe durata evenimentului cu privire la evolutiile din concurs, atat individuale, cat si pe echipe (detalii se gasesc la http://www.timisoara.inot-masters.ro/maraton-2013/).

 

In plus, deoarece eforturile participantilor la un asemenea maraton impun relaxarea rapida a organismului intre doua reprize de inot, prin generozitatea sponsorului REHA Clinic (http://www.facebook.com/pages/REHA-Clinic/110371609056973), pe durata intregului maraton au fost oferite gratuit ca serviciu suport pentru participantii la eveniment, sedinte de masaj si electrostimulare.

Ca bonus, un fotoliu de masaj a fost pus la dispozitie de catre una dintre echipele inscrise, respectiv, „Culoarul 7”.

 

Anul acesta maratonul a beneficiat si de prezenta unor invitati care au inotat cateva bazine alaturi de concurenti, dar in afara de concurs. Este de mentionat, astfel, prezenta domnului Adrian Nagel, decan al Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport - Universitatea de Vest din Timişoara si a doamnei Monica Horvat, reprezentanta clubului de inot masters, vecin si prieten, Clubul Sportiv de Înot „Reşiţa 07”.

 

Organizatorii au dorit sa faca din acest eveniment o oportunitate de socializare, respectiv, de petrecere activa si, in acelasi timp, placuta a timpului liber. Evenimentul este o provocare pt iubitorii inotului, oferind posibilitatea unei abordari diferite in raport cu concursurile traditionale.

 

Evenimentul este organizat de catre Clubul de Înot Masters Timişoara in colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş si Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport - Universitatea de Vest din Timişoara.

 

Detalii despre eveniment si informatii actualizate se gasesc la http://www.timisoara.inot-masters.ro/24h-aquamasters-editia-ii-timisoara-23-24-martie/

 

De mentionat faptul ca, in anul 2012, Timisoara a fost gazda a primului maraton de inot masters din Romania. Ca o consecinta a modului in care a fost apreciat de catre participanti evenimentul de anul trecut, aceasta editie aduce o dublare a numarului de echipe inscrise.

 

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit varsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizand, in acelasi timp, atit pastrarea starii de sanatate, cit si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor. 

Clubul de Inot MASTERS Timisoara  functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.

Constituirea clubului de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita. 

Practicarea inotului in cadrul Clubului de Inot MASTERS Timisoara se face la bazinul din Zona Circumvalatiunii. Exista si posibilitatea achizitionarii de abonamente la bazinul Arena Aqua Sport (langa Padurea Verde). Cei interesati, pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail:inscrieri@timisoara.inot-masters.ro, respectiv, fax: 0356 816 474.
Clubul

Functionarea clubuluiAfla aici totul despre competitiile de inot masters

Ultimele noutati

Utile pentru membrii

Programare antrenamente Calculator cotizatie Lista contacte Club

Ultimul album foto

Ultimul video

Asociatia de Inot Masters Romania