Clubul

Functionarea clubuluiAfla aici totul despre competitiile de inot masters

Ultimele noutati

Utile pentru membrii

Programare antrenamente Calculator cotizatie Lista contacte Club

Ultimul album foto

Ultimul video

Asociatia de Inot Masters Romania
8 medalii la concursul international de inot masters din Ungaria!

O echipa a Clubului de Inot MASTERS Timisoara a obtinut 8 locuri pe podium la concursul international in bazin descoperit desfasurat in Gyula, Ungaria.

 

 

 

 


Comunicate
admin

La competitie, desfasurata in perioada 14-16 august, in bazin olimpic (50 m), au participat aproape 238 de inotatori din 4 tari: Romania, Serbia, Slovacia si Ungaria.

Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele. Se concureaza pe grupe de virsta: 18-24, 25-29, 30-34, 35-39, samd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzind orice virsta peste 100 de ani. In Romania, inotul masters este o disciplina sportiva aflata sub autoritatea Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern. Istoria miscarii de inot masters incepe in tara noastra doar din 2007, odata cu constituirea Clubului de Inot MASTERS Timisoara, prima organizatie sportiva dedicata practicarii inotului de catre adulti, iar prima editie a campionatului national de inot masters a avut loc in 2011. In Ungaria, miscarea are deja traditie, existand 25 de cluburi si circa 1600 de practicanti, respectiv, numeroase concursuri.

Echipa Clubului de Inot MASTERS Timisoara a fost formata din Marc Eicher (grupa de varsta 25+), Mihai Lisetchi (55+), Simona Lobont (50+) si Tarta Eleonora (50+).

In total, Clubul de Inot MASTERS Timisoara a obtinut la probele individuale 8 locuri pe podium, dupa cum urmeaza:

- 2 medalii de aur: Lisetchi – 1,; Eicher – 1

- 2 medalii de argint: Lobont – 1, Tarta -1;

- 4 medalii de bronz: Eicher – 1, Lisetchi - 2, Tarta - 1.

La concursul din Gyula, au mai fost prezente din Romania cluburile CSM Timisoara si Resita 07.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit varsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizand, in acelasi timp, atit pastrarea starii de sanatate, cit si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor.

Clubul functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.

Constituirea Clubului de Inot MASTERS Timisoara a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Arad, Baia Mare, Brasov, Campina, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita.

Cei interesati, pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail:inscrieri@timisoara.inot-masters.ro, respectiv, fax: 0356 816 474.