Clubul

Functionarea clubuluiAfla aici totul despre competitiile de inot masters

Ultimele noutati

Utile pentru membrii

Programare antrenamente Calculator cotizatie Lista contacte Club

Ultimul album foto

Ultimul video

Asociatia de Inot Masters Romania
Cupa Euroregiunii DKMT la Inot Masters este la Resita!

Sambata, 14 noiembrie 2015, la bazinul acoperit (25 m, 6 culoare) din Zona Circumvalatiunii, a avut loc cea de-a saptea editie a “Cupei Euroregiunii DKMT la Inot Masters”, un concurs de inot de amatori dedicat adultilor.


Comunicate
admin

La concurs au participat 81 de sportivi, atat afiliati (14 cluburi), cat si neafiliati, din trei tari: Romania, Serbia si Ungaria. Dintre participanti, decanii de varsta la aceasta competitie au fost Dorina Iana (63 de ani), la femei, respectiv, Tiberiu Babeu  (80 de ani) la barbati.

Din Timisoara au participat reprezentanti a trei cluburi: Alternative TM, Masters Timisoara si CSM Timisoara.

Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele. Sportivii concureaza pe grupe de varsta: 25-29, 30-34, 35-39, samd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzind orice virsta peste 100 de ani.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara a fost reprezentat de 10 de inotatori (4 femei si 6 barbati): Ana Dragodan (40 - 44), Marc Eichert (25 - 29), Adriana Jianu (30 - 34), Mihai Lisetchi (55 - 59), Ali Saifeddine (18 - 24), (18 – 24), Iulian Dan Repolschi (45 – 49), Gabriel Szabo (50 - 54), Ildiko Talinga (50 - 54), Eleonora Tarta (50 - 54).         

In total, Clubul de Inot MASTERS Timisoara a obtinut la probele individuale 34 locuri pe podium, dupa cum urmeaza:

- 14 locuri intai: Ana Dragodan - 4, Mihai Lisetchi - 3, Iulian Dan Repolschi – 1, Ildiko Talinga – 4, Eleonora Tarta – 2;

- 16 locuri doi: Marc Eichert - 2, Adriana Jianu – 1, Mihai Lisetchi - 2, Mihai Rat – 1, Iulian Dan Repolschi – 2, Ali Saifeddine – 3, Gabriel Szabo -1, Ildiko Talinga - 2, Eleonora Tarta – 2;

- 4 locuri trei: Adriana Jianu – 1, Ali Saifeddine – 1, Eleonora Tarta – 2.

Rezultatele intregului concurs sunt disponibile la http://www.timisoara.inot-masters.ro/cupa-dkmt-2015/. Ca o particularitate a competitiei este de mentionat faptul ca seriile de concurs au fost organizate doar dupa criteriul timpului de inscriere, incluzand atat femei, cat si barbati. Realizarea clasamentelor s-a realizat, insa, pe grupe de varsta si pe genuri cu ajutorul unui soft de calculator realizat in cadrul clubului.

Pe langa probele clasice de inot, s-a organizat in premiera o proba de 25 m subacvatic, respectiv o stafeta pe aceeasi distanta.

In raport cu punctajul acumulat pe durata competitiei, la individual, trofeul pentru cel mai activ sportiv a fost obtinut de catre Kovacs Delia (Gold Stars Baia Mare), la femei, si Remus David (Gold Stars Baia Mare), la barbati. Marele trofeu al competitiei, “Cupa Euroregiunii DKMT la Inot Masters” a fost obtinut de catre clubul Resita 07.

Toti concurentii au primit o cana-cadou cu grafica evenimentului. Competitia a reprezentat atat o excelenta ocazie de socializare, cat si o oportunitate pentru adulti si copii de a face miscare pentru sanatate.

Evenimentul a fost organizat de catre Clubul de Inot MASTERS Timisoara in colaborare cu Facultatea de Educatie Fizica si Sport, Universitatea de Vest si Drectia pentru Sport a Judetului Timis. La buna desfasurare a concursului a contribuit si masajul oferit pe durata evenimentului de catre Florin Chindea, in calitate de sponsor.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit virsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizind, in acelasi timp, atit pastrarea starii de sanatate, cit si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor. 

Clubul de Inot MASTERS Timisoara  functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.

Constituirea clubului de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita, dar evenimente de inot masters sint organizate si in alte orase. 

Cei interesati de practicarea inotului in cadrul Clubului de Inot MASTERS Timisoara pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail: contact@timisoara.inot-masters.ro, respectiv, fax: 0356 816 474.">

SFARSITUL COMUNICATULUI

Fotografii din concurs, realizate de catre Florin Cnejevici si Sergio Morariu, sunt atasate.

 

Sa inotam sanatosi!