Peste 469 de km au fost inotati de catre 65 de pasionati de inot in 24 de ore, in perioada 19-20 martie 2016!


Pentru a celebra Ziua Mondiala a Apei (22 martie), 7 echipe au participat la maratonul de inot 24h AquaMASTERS, un eveniment de amatori deschis celor care au împlinit 18 ani până la data desfasurarii.

Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, indiferent de viteza sau tehnica in practicarea inotului, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele.

 

Evenimentul s-a desfasurat in bazinul „Bega” din Timişoara, pe durata a 24 de ore, incepand de sambata, 19 martie, ora 13:00, nonstop, pana duminica, 20 martie, ora 13:00 (inclusiv pe durata noptii). 

Au participat urmatoarele echipe: (1) Plutasii, (2) MASTERS Timisoara M+, (3) MASTERS Timisoara F+, (4) Saguaro, (5) Triatlonistii, (6) Culoarul 7, (7) Balaurii.

Cele sapte echipe participante au fost formate din cate 8 titulari (cu maxim 2 rezerve) care au inotat ca stafete, in reprize de câte 30 de minute, o data la 4 ore (maximul de timp inotat de un titular fiind de 3 ore). 

 

Competitia s-a desfasurat atat individual, pe grupe de varsta, femei si barbati, cat si intre echipe, criteriul de departajare fiind distanta inotata.

Toti sportivii au primit o diploma de participare. Cele mai bune performante in raport cu distanta inotata pe durata evenimentului, pe genuri (femei/barbati) si categorii de vârstă (18-24, 25-29, 30-34, 35-39, şamd) au fost premiate (sponsorizare oferita de catre Decathlon).

Echipele de pe primele 3 locuri si concurentul, respectiv, concurenta cu cel mai mare nr. de km.  inotati pe durata unei reprize de 30 min, respectiv, pe durata evenimentului, au primit, de asemenea,  diplome.

 

Rezultate obtinute individual, pe pe grupe de vîrstă, la femei respectiv bărbaţi, sunt disponibile online la http://timisoara.inot-masters.ro/rezultate---maraton-2016/.

 

Conform clasamentului general, pe echipe,”MASTERS Timisoara M+” a acoperit în cele 24 de ore cea mai mare distanţă:

1    Masters TM M+    77,65 km

2    Plutasii    75,85 km

3    Triatlonistii    72,90 km

4    Culoarul 7    64.69 km

5    Balaurii    64,05 km

6    Saguaro        59,60 km

7    Masters TM F+    54,40 km

 

Premii speciale pentru cea mai mare distanţă înotată într-un schimb al stafetei, adică într-o repriza de 30 de minute, au obtinut Sandra Vega cu 1,60 km, la femei, respectiv, Mihai Tomescu-Vlad cu cite 2,15 km la bărbaţi.

Cea mai mare distanţă înotată în ansamblul celor 24 de ore, a fost de 8,30 km, de catre Gross Agneta, la femei, iar la bărbaţi de 12,55 km, de catre Mihai Tomescu-Vlad.

Media distanţei înotate de către un participant într-o repriză de 30 de minute a maratonului a fost de 1,396 km.

Media distanţei înotate pe totalul celor 24 de ore ale evenimentului de către un participant a fost de 7,18 km.

Si la actuala editie, a participat o echipa feminina. Este vorba despre Masters Timisoara F+.

Cei mai varstnici participanti au fost Tarta Eleonora (n. 1961), la femei, si Mihai Lisetchi (n. 1960), la barbati. Cel mai tanar a fost Saifeddine Ali, iar cea mai tanara a fost Katona Adriana (n. 1995)

 

Evenimentul a fost transmis live online. Pe toata durata desfasurarii sale au fost publicate statistici cu privire la evolutiile din concurs, atat individuale, cat si pe echipe (detalii se gasesc la https://docs.google.com/spreadsheets/d/18b1K3v_TvJmVTc9DbY4gi0Gx4O_yiByFCKhMZPIivoE/edit#gid=1937435299).

Arbitrajul a fost asigurat prin voluntariat de catre studenti ai Facultatii de Educaţie Fizică şi Sport.

Andrada Olteanu, tot ca voluntar, a realizat fotografii pentru albumul foto al evenimentului.

Pentru a sustine eforturile depuse de participanti la un asemenea maraton, organizatorii au pus la dispozitia participantilor pachete de hrana (sponsorizate partial de catre Magic Pizza), batoane de cereale, glucoza, banane, apa.

Pentru o mai rapida relaxare intre doua reprize de inot, participantii au beneficiat pe toata durata evenimentului de sedinte de masaj oferite in regim de sponsorizare partiala de catre Florin Chindea, Radmila Suici si Loredana Pasca, specialisti kinetoterapeuti.

 

Nicolae Barsan, presedintele Eco Nautic Club Timisoara, a rostit o scurta alocutiune privind problematica apei in cadrul ceremoniei de deschidere a evenimentului.

Organizatorii au dorit sa faca din acest eveniment o oportunitate de socializare, respectiv, de petrecere activa si, in acelasi timp, placuta a timpului liber. Evenimentul este o provocare pt iubitorii inotului, oferind posibilitatea unei abordari diferite in raport cu concursurile traditionale.

 

Evenimentul este organizat de catre Clubul de Înot Masters Timişoara in colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport - Universitatea de Vest din Timişoara si Eco Club Timisoara.

 

Detalii despre eveniment si informatii actualizate se gasesc la http://timisoara.inot-masters.ro/maraton-de-inot-24-aquamasters-editia-a-v-a/

 

De mentionat faptul ca, in anul 2012, Timisoara a fost gazda a primului maraton de inot masters din Romania.

 

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit varsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizand, in acelasi timp, atit pastrarea starii de sanatate, cit si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor. 

Clubul de Inot MASTERS Timisoara  functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.

Constituirea clubului de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita. 

Practicarea inotului in cadrul Clubului de Inot MASTERS Timisoara se face la bazinul din Zona Circumvalatiunii. Cei interesati, pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail:inscrieri@timisoara.inot-masters.ro, respectiv, fax: 0356 816 474.

 


Clubul

Functionarea clubului



Afla aici totul despre competitiile de inot masters

Ultimele noutati

Utile pentru membrii

Programare antrenamente Calculator cotizatie Lista contacte Club

Ultimul album foto

Ultimul video

Asociatia de Inot Masters Romania